Zelfmoderatie in HabMoon

Je kunt zo nu en dan Habbie's tegenkomen die zich misdragen in HabMoon. Wees niet bang, hulp is onderweg! Op deze pagina laten we je zien welke hulpmiddelen je in lastige situaties kunt gebruiken.


In een kamer

Ben je in een kamer en kom je een Habbie tegen die zich misdraagt, klik dan op zijn/haar poppetje. Er verschijnt een menu waar je kunt kiezen om de Habbie te negeren, modereren of in ernstige gevallen kun je de Habbie aangeven bij een moderator.

Een Habbie negeren

Als een Habbie iets zegt waardoor je je ongemakkelijk voelt, kun je er voor kiezen om de Habbie te negeren. Dit is een ideale oplossing voor als er geplaagd of gespamd wordt.

HabMoon Zelfmoderatie
 1. Klik op de Habbie, een menu zal verschijnen.
 2. Kies voor de optie Negeer.
 3. Je zult niet meer zien wat de Habbie zegt. Als je de Habbie niet meer wilt negeren, klik dan opnieuw op de Habbie en kies voor de Luister optie.
Modereren

Je kan in je eigen kamers of kamers waarin je kamerrechten hebt bepalen wie deze mag bezoeken. Ook kun je andere Habbie's een spreekverbod, kick of ban geven. Hiermee kun je een actieve rol spelen in de algemene HabMoon moderatie en een bijdrage leveren aan een veiliger en leuker Hotel.

Geef een Habbie aan

Als Habbie's te ver gaan in een kamer, vragen om een webcam gesprek, reclame maken voor een ander spel of iemand wordt zwaar gepest overweeg dan om de Habbie aan te geven. Let er wel op dat je alleen Habbie's aangeeft wanneer iemand opzettelijk kwaad wilt doen.

Let op: iemand houdt van klikspanen, dus vergeet niet om alleen een Habbie aan te geven wanneer deze zich opzettelijk misdraagt. Houd er ook rekening mee dat als je herhaaldelijk onnodige oproepen verstuurd, je zelf een spreekverbod, kick of ban kunt krijgen.
 1. Klik op de Habbie, een menu zal verschijnen.
 2. Kies voor Geef aan.
 3. Selecteer de betreffende chatzinnen die de moderators moeten zien.
 4. Kies de categorie die het beste bij de situatie past.
 5. Geef een korte omschrijving wat er is gebeurd.
 6. Klik uiteindelijk op Versturen. De moderator zal proberen om je probleem op te lossen.
Een andere manier om dit te doen is: HabMoon Help knop
 1. Klik op Help rechts bovenin.
 2. Kies voor Iemand misdraagt zich.
  ↪ Je ziet een lijst van Habbie's die in de kamer zijn.
 3. Klik op de Habbie die zich misdraagt heeft.
 4. Selecteer de betreffende chatzinnen die de moderators moeten zien.
 5. Kies de categorie die het beste bij de situatie past.
 6. Geef een korte omschrijving wat er is gebeurd.
 7. Klik uiteindelijk op Versturen. De moderator zal proberen om je probleem op te lossen.
Tijdens het chatten

Ben je met iemand aan het chatten en geeft deze Habbie je een ongemakkelijk gevoel?

 1. Klik op de knop Aangeven in het chatvenster.
 2. Je wordt om meer informatie gevraagd over wat er gebeurd is.
 3. Een Moderator zal een passende maatregel nemen.
HabMoon Chat aangeven
Hulporganisaties voor jongeren

Ben je verdrietig, word je gepest, doe je aan zelfverwonding of wil je iemand om advies of hulp vragen over dingen die buiten HabMoon afspelen? Neem dan contact met onderstaande hulporganisaties.


Nederland

Helpwanted - Voor al je vragen over online seksueel misbruik.

De Kindertelefoon - Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je terecht bij De Kindertelefoon.

Pestweb - Als je te maken hebt met pesten, kun je terecht bij Pestweb.

Internet politie - Voor vragen over veiligheid kun je terecht bij de politie.


België

Child Focus - Heb je een probleem op het internet? Of ben je ongerust over iets? Heb je zin om erover te praten? Child Focus is er om je te helpen.

Via deze Hulplijn voor een veilig internet, staat Child Focus 24/7 paraat om je te helpen! Wat je ons vertelt, blijft altijd vertrouwelijk. Je kan Child Focus via 3 manieren bereiken.

 • ↪ Via het gratis nummer 116-000
 • ↪ Geen beller? Dan kan je ook chatten! Drie keer per week staat Child Focus klaar om met jou te chatten via www.116000.be
 • ↪ Je kan ook mailen naar [email protected]

Awel - Het gratis en anoniem telefoonnummer van Awel is het nummer 102. Je kan Awel elke dag bereiken van 17:00 tot 22:00uur, behalve op zon- en feestdagen. Een gesprek met Awel hoef je niet te betalen en je belt helemaal anoniem met Awel. Je hoeft niet te vertellen wie je bent, jouw telefoonnummer verschijnt niet op onze telefoon en jouw gesprek met Awel komt niet op de telefoonfactuur.