Gids voor ouders
HabMoon Help Wat is HabMoon?
HabMoon is een virtueel hotel gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. HabMoon is een omgeving waarin jongeren kunnen rondlopen, elkaar ontmoeten, samen activiteiten kunnen organiseren, games kunnen spelen en chatten. Elk individu in het hotel wordt weergegeven door een persoonlijk karaktertje dat een Habbie genoemd wordt. Het is vergelijkbaar met een computerspel, maar alle poppetjes worden bestuurd door echte mensen.

Voor wie is HabMoon bedoeld?
De doelgroep is 12 tot 18 jaar oud, maar iedereen is welkom en kan zich registreren. Gebruikers jonger dan 12 zijn verplicht samen met hun ouders de Algemene Voorwaarden door te lezen voor zij zich registreren.

Plezier met vrienden - verbetert de sociale vaardigheden en creativiteit!
Bij HabMoon gaat het om plezier hebben met vrienden in een inspirerende en veilige omgeving. De kern van HabMoon draait dan ook om haar spelers en de door hen gecreëerde activiteiten. Tieners kunnen hun creatieve kant ontdekken door het bouwen van games, ontwerpen van kamers en karakters en kunnen op deze manier hun persoonlijke stijl en smaak ontwikkelen.

Het creëren van een veilige omgeving is van essentieel belang binnen HabMoon. In het Hotel bevinden zich daarom ook toezichthouders (moderators). Deze moderators kunnen direct in actie komen wanneer iemand zich misdraagt en kunnen antwoord geven op dringende vragen van de spelers.

Speel gratis mee - ontdek de ondernemer in je!
Naast het verbeteren van de sociale vaardigheden en creativiteit, doen spelers ook kennis op over de basics van economie door onze marktplaats en het ruilen van HabMoon items, wat een erg populaire bezigheid is onder de spelers. HabMoon wordt voornamelijk gratis gespeeld en beleefd, dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze talloze gratis functies. Spelers kunnen daarnaast kiezen voor extra uitbreidingen die worden betaald via zogenaamde Sterren. Dit is de betaalde valuta die in HabMoon rond gaat. Sterren worden gebruikt om te betalen voor zeldzame virtuele items die het mogelijk maken om leukere evenementen te creëren en nog leukere kamers te maken.

In HabMoon kunnen spelers zijn wie ze willen zijn zonder belemmeringen van het echte leven, er is alleen maar vrijheid voor fantasie! HabMoon is voor onze spelers een uitbreiding op het echte leven, waarin ze vrienden kunnen maken met tieners uit heel Nederland en België!

Maak het bespreekbaar
Wanneer u ziet dat uw kind onze site bezoekt raden wij u ten alle tijde aan om een gesprek aan te gaan met uw kind over het doen van aankopen en veilig zijn via internet (al dan niet op HabMoon). Open communicatie zorgt ervoor dat uw kind zich niet bezwaard zal voelen om toestemming aan u te vragen en eventuele problemen waar hij of zij tegenaan loopt op het internet bij u te komen melden.

Als u nu of op een later moment nog vragen heeft over onze community kunt u altijd contact opnemen met onze HabMoon Helptool waar de medewerkers met alle plezier uw vragen zullen beantwoorden.