Effecten
HabMoon Help Wat zijn Effecten?
Als je je op HabMoon wilt onderscheiden van de andere spelers kan dat door Effecten te gebruiken. Met Effecten kan je een speciale look aan je Habbie geven door met bijvoorbeeld een masker, vleugels of een pompoenhoofd rond te lopen door het Hotel. Maar je kunt je Habbie ook een mobiele telefoon laten vasthouden of een speciaal vervoersmiddel geven zoals een auto of een echt Hoverboard waarmee je razendsnel door het Hotel navigeert.

Waar kan ik de Effecten vinden?
De standaard Effecten zijn te vinden onder de 'Tokens shop'-tab in de Habbie Heijn. Sommige Effecten zijn seizoensgebonden en staan dus niet standaard in de Habbie Heijn. Over het hele jaar verspreid zijn er meerdere campagnes op HabMoon actief en daarbij horen niet alleen nieuwe meubels maar ook nieuwe Effecten. Bij iedere campagne kunnen er dus nieuwe Effecten in de Habbie Heijn komen te staan die allemaal te maken hebben met het thema van de campagne. Je kunt de Effecten dan ook vinden in de Shop bij het thema wat op het moment actief is in HabMoon (bijv. Halloween, Kerst, Winter, Zomer, etc.)

Let op: Effecten die je via de Habbie Heijn koopt kan je betalen met Tokens die gratis te verdienen zijn door simpelweg online te zijn op HabMoon. De Effecten die je hier koopt zijn tijdelijk (verschillend van 1 dag tot 1 maand) en blijven dus niet voor altijd in je bezit. Veel (maar niet alle Effecten) kan je ook activeren via het ':enable'-commando.
HabMoon Avatar Effecten
Hoe kan mijn Habbie een Effect dragen?
Als je eenmaal een Effect hebt aangeschaft komt deze in je kledingkast terecht. Dus om bij je Effecten te kunnen komen moet je in het Hotel op je Habbie klikken en vervolgens op 'Omkleden'. Bij 'verander je outfit' zie je helemaal rechts een poppetje met een plusje staan, zodra je daarop klikt kom je in jouw Effecten collectie terecht en kan je kiezen welke je wilt dragen.