HabMoon Verhalen - Uitslag

Habbie's hebben geschreven, gescreenshot en getekend.. Maar er kan maar één de winnaar zijn!

Hee Habbie's,

Een aantal weken geleden was er een nieuwe competitie online gekomen waarbij we vroegen om jullie creativiteit de vrije loop te laten en een leuk stripverhaal, komedieverhaal, sprookjesverhaal of compleet iets anders te schrijven.

We hebben heel wat leuke inzendingen gekregen (bedankt daarvoor!) en al deze Habbie's zullen worden beloond met de deelnemers Badge.

Uit alle ingezonden verhalen kan er maar één de winnaar zijn, en dat is het onderstaande verhaal van Jakobus3. Goed gedaan! Met jouw mooie, bijzondere verhaal win je de onderstaande badge, 25 Sterren en een zeldzame Medewerkers auto naar keuze.


Winnend verhaal
Ik heb gewonnen met de verhaalschrijfwedstrijd - Maart '19


Het winnende verhaal: An old friend


Langzaam maar zeker zette Jakobus3 zijn eerste stap in een kamer sinds jaren. Hij moest even knipperen want zijn ogen zijn niet meer gewend aan licht. Langzaam maar zeker gaat hij door het poortje dat met Wired verbonden is. Allerlei lichten beginnen te flitsen en een goudstaaf begint te bewegen. in een flits kwam alles terug, dit was zijn eerste kamer ooit gemaakt.

Voor dit moment te begrijpen, gaan we even terug in de tijd. Namelijk 8 jaar. Op een koude zaterdagnamiddag in oktober verveelde een jongetje zich achter zijn laptop. Een vriend stuurt hem een bericht op zijn Nokia gsm: “Hé, ik heb een tof spel gevonden, kom mee doen! habmoon.org”. Hij zat nog even te twijfelen, maar besloot zich te registreren. Het laadscherm kwam tevoorschijn, en het zwarte beeld veranderde in het grote, gele hotel.

Niet wetende wat te doen, maakte hij een kamer en startte met Meubi te plaatsen, niet wetende dat die sms zijn leven ging veranderen.

Terug in het heden, zoekt Jakobus3 zijn oude vrienden; Seren, Laurens, Lysanne, Old, Frisdrank, Pixar, Tommeke. Maar niemand was online. Hij was helemaal alleen in het gigantisch hotel. Ronddwalend in het hotel besloot hij elke kamer af te gaan en aan te bellen, maar niemand deed open.

Op verdieping 28, kamer 71 was de deur los, dus hij besloot een kijkje te nemen. Daar zag hij een Habbie prullen met Meubi. Hij keek op het naambordje van de kamer, en zag de woorden “Meubi HQ” staan. Zijn credit valt. “HET IS LAURENS!”, zei hij opgelucht. Hij liep naar hem en gaf hem een dikke knuffel.

“Bedankt voor al deze mooie jaren, zonder jou, zou ik niet zijn wie ik nu ben”, vertelde hij met tranen in de ogen. Laurens was blij maar verrast om hem terug te zien. Voor Laurens een woord kon zeggen, ging Jakobus3 offline.

Dit was de laatste bladzijde van zijn avontuur als Jakobus3.Jakobus3 HabMoon Pixelart

- Laurens, Hotel Manager
Geplaatst op: 2 mei 2019
Reacties (4)
3-mei-2019 15:20
mijn verhaal was beter
2-mei-2019 20:26
Mooi verhaal, gefeliciteerd!
2-mei-2019 20:14
Geleficiteerd! wel verdiend!
2-mei-2019 20:07
gefeliciteerd